Ο οισοφάγος είναι ο σωλήνας που εκτείνεται από το στόμα μέχρι το στομάχι. Η βλάβη που προκαλείται στα κύτταρα του οισοφάγου δημιουργεί το σχηματισμό κακοήθη όγκου και ορίζεται ως καρκίνος του οισοφάγου. Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει και αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου στον οισοφάγο.

Το κακοήθες μελάνωμα ορίζεται ως η κακοήθης βλάβη των μελανοκυττάρων. Τα μελανοκύτταρα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης στο σώμα μας.

Η οξεία λεμφοκυτταρική λευχαιμία είναι μία μορφή καρκίνου του αίματος ή του μυελού των οστών που χαρακτηρίζεται από ταχύτατη αύξηση των αριθμού των ανώριμων λευκών αιμοσφαιρίων. Ο μεγάλος αριθμός των κυττάρων αυτών καθιστά τον μυελό ανίκανο να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Οι φλεγμονές στον οργανισμό μας ευθύνονται για πολλές παθήσεις που μας βασανίζουν, μέσα στις οποίες είναι η παχυσαρκία της κοιλιακής χώρας, η ανοχή στην ινσουλίνη, η υπεργλυκαιμία και η υπέρταση.
Ο καλύτερος τρόπος να μειώσουμε τις φλεγμονές είναι να ακολουθούμε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, όπως και να χάσουμε τα περιττά κιλά.

Είναι αλήθεια ότι ένα υγιεινό σνακ οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα αποτελεί μία πρώτης τάξεως πηγή ενέργειας, αφού μας βοηθά να ανταποκριθούμε στην απαιτητική καθημερινότητα και θωρακίζει τον οργανισμό μας.Το μέλι και το ταχίνι είτε σε συνδυασμό είτε το καθένα ξεχωριστά αποτελούν γλυκές πηγές ενέργειας που δεν στερούνται καθόλου σε γεύση.